News Update :

Μόνο νίκη, τίποτε άλλο

4 Φεβ 2018


Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη προκειμένου να ξεφύγει με 5 βαθμούς από τον αντίπαλο της. Πράμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοπαλίας παρέμενε στο +2 από τους ερυθρόλευκους ενώ στην έσχατη, δηλαδή αν γνώριζε την ήττα, θα βρισκόταν αυτομάτως στο -1. Από τότε έχουν ακολουθήσει 15 αγωνιστικές και η Ένωση βρίσκεται πλέον στο -1 από τον Ολυμπιακό και στο -2 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Επομένως, το συγκεκριμένο προνόμιο βρίσκεται στη πλευρά των γηπεδούχων σήμερα.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πρέπει να αφήσει πίσω της το πρόσφατο παιχνίδι στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο καθώς μιλάμε για δύο διαφορετικά ματς. Αυτά που διακυβεύονται είναι ακόμα περισσότερα. Με ήττα η ΑΕΚ θα βρεθεί να κυνηγάει να καλύψει μια διαφορά 4 βαθμών από τον Ολυμπιακό και αν ο ΠΑΟΚ περάσει αλώβητος από τα Γιάννενα, 5 βαθμών από τη κορυφή έχοντας μάλιστα να ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη κι όχι να πάει απλώς τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο της που και αυτό θα είναι δύσκολο. Αλλά έχουμε καιρό ακόμα. Προχωράμε βήμα-βήμα.

Η προσέγγιση του ντέρμπι πρέπει να είναι διαφορετική. Σίγουρα αν η κιτρινόμαυροι δεν χάσουν παραμένουν μέσα στο κυνήγι του τίτλου αλλά και πάλι από τη 3η θέση από όπου θα ξεκινήσουν και την αναμέτρηση αλλά αν κατέβουν με το σκεπτικό να μην χάσουν, θα χάσουν. Μια τακτική παρόμοια με αυτή του κυπέλλου, να διατηρήσουμε το μηδέν στα μετόπισθεν και αν κατορθώσουμε να πετύχουμε ένα γκολ έχει καλώς, μόνο ευεργετικά αποτελέσματα δεν θα έχει. Η ΑΕΚ πρέπει να μπει μέσα και να δείξει τα δόντια της. Να δείξει ότι δεν ήρθε διατεθειμένη για να χάσει και να πατήσει τον αντίπαλό της και να του μεταφέρει το άγχος. Άλλωστε στις δύο τελευταίες της επισκέψεις στο φαληρικό στάδιο τα έχει καταφέρει περίφημα μετρώντας μία ισοπαλία και μία νίκη. Ωστόσο, δεν είναι ίδια η συγκομιδή αν ανατρέξουμε στις αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ να μπαίνει μουδιασμένα στο χορτάρι και τελικά να αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι γνωρίζοντας βαριές ήττες με 4-0 και 3-0.

Με ενδεχόμενη νίκη μπορεί να μετατραπεί σε φαβορί, όχι το απόλυτο, αλλά σε φαβορί καθώς ακολουθούν πολλά και δύσκολα παιχνίδια με σημαντικότερα αυτά στη Τούμπα και το Περιστέρι με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο αντίστοιχα. Και μέσα σε αυτά και οι δύο αναμετρήσεις με τη Ντιναμό Κιέβου για του 32 του Europa League. Έχει τη ποιότητα και το ρόστερ για να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες και τα στραβά όπως έχει κάνει μέχρι τώρα και ας διατράνωναν όλοι, κιτρινόμαυροι και μη ότι από τον Οκτώβρη η ΑΕΚ θα είναι εκτός των στόχων της και ενισχύθηκε αυτή τους η άποψη όταν έχασε τον αρχηγό της τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον. Φτάσαμε αισίως Φλεβάρη μήνα και όχι μόνο δεν έχασε κανένα της στόχο αλλά ενδέχεται να γίνει και το απόλυτο αφεντικό. Δεν έχει να φοβάται και να ζηλέψει τίποτα από κανέναν. Τα κενά των δύο αρχηγών της καλύφθηκαν με τους Μασούντ και Μοράν ενώ αν θέλετε να το πάμε ακόμα παραπέρα, τι έχει να ζηλέψει από τους άλλους; Στα σέντερ μπακ διαθέτει Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Τσόσιτς, που λείπει τόσο καιρό αλλά θα επιστρέψει, και Λαμπρόπουλο. Στα μπακ, αριστερά πλέον Λόπες και Χουλτ και δεξιά Μπακάκης και Γκάλο, στο κέντρο Σιμόες, Γαλανόπουλος, Κονέ και μακάρι να αποδειχθεί λίρα εκατό και ο Μοράν (είναι πολύ νωρίς για να τον κρίνουμε από τώρα). Ενώ μπροστά ο Λάζαρος με τον αναγεννημένο Μπακασέτα ύστερα από τον τραυματισμό του Μάνταλου, να πλαισιώνουν το καλύτερο δίδυμο Λιβάγια-Αραούχο.

Φτάνει με αυτή τη καραμέλα για το ρόστερ και την έλλειψη βάθους. Βαρεθήκαμε όπως βαρεθήκαμε να ακούμε και το κλάμα για τη διαιτησία. Τσάμπιονς Λιγκ παίζατε με τη Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους και μιλούσατε για τη διαιτησία. Αλλά δεν σας αδικώ και τόσο αφού βλέπετε ότι πιάνει η τακτική θα τη συνεχίσετε όσο δε πάει. Έπιασε στο Σιδηρόπουλο και έκλεισε τα μάτια στην αποβολή του Φιγκέιρας και στη κίνηση κατς του Μιραλάς και ευελπιστείτε να αποδώσει καρπούς και τώρα με τον Παπαπέτρου που εσείς τον κάνατε διεθνή. Όπως έχει αποδώσει μήνες τώρα από τότε που ΔΙΚΑΙΩΣ φωνάζατε για το πέναλτι που πήρε η ΑΕΚ με τη Λαμία που ήταν εμφανώς εκτός περιοχής. Ακόμα αυτό το πέναλτι πληρώνει και βρίσκεται στη 3η θέση. Γιατί στη κακή της μέρα δε παίρνει ούτε μισό σφύριγμα όπως συνέβη προ ημερών στη Τρίπολη και το Αγρίνιο για του έτερους διεκδικητές του τίτλου.

Αν κάτι έχει να φοβάται η ΑΕΚ είναι το επικοινωνιακό παιχνίδι πριν από κάθε ντέρμπι. Ο Παπαπέτρου πρέπει να κάνει τη δουλειά του όπως ξέρει και τα λάθη μες το παιχνίδι είναι, αρκεί να μην είναι κατευθυνόμενοι. Δεν χρειαζόμαστε διαιτητές με χαρακτηρισμό σαν αυτό που τους είχε αποδώσει ο Άκης Ζήκος όταν σφυρίζουν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και ούτε τέτοια πρέπει να είναι η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία. Ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα για να πάρει δίκαια τον αγώνα και δεν έχει ανάγκη καμία βοήθεια και κανένα σπρώξιμο για να πάρει το μέγιστο από το ντέρμπι. Όμως καλή ομάδα έχει και η ΑΕΚ. Τα χρόνια που κατέβαινε στο γήπεδο με την ελπίδα να φάει όσο το δυνατόν λιγότερα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κακά τα ψέματα έχουμε ζήσει και τέτοιες εποχές που λέγαμε και πάλι καλά που φάγαμε μόνο δύο. Πλέον και η ισοπαλία δε μας ικανοποιεί. Πάμε μόνο για τη νίκη και με βολικό αποτέλεσμα στα Γιάννενα να βρεθούμε και πάλι στη κορυφή και να μην ξαναπέσουμε γιατί φέτος η Ριζούπολη επιβάλλεται να βαφτεί κιτρινόμαυρη πριν τη μεγάλη επιστροφή στα ιερά χώματα. 

Μπάμπης Κοτρίδης
Share this Article on :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Sport Katastasi 2014 -2015 | Powered by Blogger.com.