News Update :

Μία νίκη που ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από ήττα

30 Οκτ 2017


Η ΑΕΚ πήρε αυτό που άξιζε βάσει της εικόνας της απέναντι στον Πανιώνιο. Με σκόρερ τον Αραούχο σε ένα γήπεδο που φαίνεται να του ταιριάζει καθώς και στις τρεις επισκέψεις του έχει σκοράρει ισάριθμες, η Ένωση έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Νέα Σμύρνη αλλά όχι αλώβητη. Ο τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου επισκίασε την τεράστια από βαθμολογικής άποψης, νίκη της ΑΕΚ και δεν άφησε πολλά περιθώρια αλλά και όρεξη για περαιτέρω πανηγυρισμούς.

Μπορεί η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη να αποδόθηκε και να έφυγε με το διπλό κάτι που δεν είχε συμβεί στις αναμετρήσεις με Ξάνθη και Ατρόμητο όπου είχε απολέσει σωρεία ευκαιριών αλλά η βουβαμάρα που επικρατούσε στα αποδυτήρια  αντικατοπτρίζουν όχι απλώς το μέγεθος του τραυματισμού του Αρχηγού αλλά και το πόσο σημαντικός παίκτης είναι για την ομάδα. Κακά τα ψέματα η ΑΕΚ δεν διαθέτει άλλον ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Μάνταλου. Είναι ο παίκτης που μπορεί να μεταφέρει γρήγορα τη μπάλα στην επίθεση, να ξεμαρκαριστεί και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Ειδικότερα όταν παίζει σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο όπως χθες που φάνηκε να του ταιριάζει το 3-5-2 και δεν αναγκάζεται να κινείται σε μεγάλο βαθμό στα άκρα.

Βρισκόμενος στη καλύτερη φάση της καριέρας του αγωνιστικά, διεκδικεί πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, αγωνίζεται στην Ευρώπη και υπάρχει και η προοπτική του Μουντιάλ όπου θα λείψει αρκετά στην Εθνική στα μπαράζ, είναι αναγκασμένος να περάσει και πάλι τον ίδιο γολγοθά. Δύο χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με τον ίδιο εφιάλτη και αυτό το ανάθεμα θα τριγυρνάει στο μυαλό του. Πολύ σωστά έπραξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και έδωσε εντολή να επισπευθεί η ανανέωση του συμβολαίου του όπως είχε συμβεί και με τον Λαμπρόπουλο. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται πολλή δύναμη κυρίως ψυχολογική για να βγει και πάλι ακόμα πιο δυνατός όπως είχε πράξει και την πρώτη φορά.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. αυτή η απώλεια του Μάνταλου ίσως αποδειχθεί καθοριστική για την ΑΕΚ του πρωταθλητισμού. Αποτελούσε το βασικό γρανάζι στη μηχανή που λέγεται ΑΕΚ και μια καλοδουλεμένη μηχανή δεν μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο χωρίς τα βασικά της εξαρτήματα. Κι  εδώ είναι που ο Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να βρει τις λύσεις. Σίγουρα από εδώ και πέρα στην εξίσωση θα μπει και το δεκάρι Μπακασέτας. Είναι οφθαλμοφανές πως ο Μπακασέτας χάνεται όταν αγωνίζεται στα άκρα και δεν προσφέρει όσα μπορεί. Ευτυχώς, αν μπορεί να πει κανείς ευτυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις , δείχνει να αποκτά αγωνιστικό ρυθμό τελευταία καθώς και στην αναμέτρηση με τη Μίλαν ήταν θετικός και στον ματς Κυπέλλου με τον Απόλλων Λάρισας έκανε τη καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ αγωνιζόμενος ως δεκάρι μάλιστα. Αλλά και χθες μπαίνοντας ως αλλαγή είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Κότνικ και έδωσε και την ασίστ στον Αραούχο. Από εκεί και πέρα σε ένα 3-5-2 θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και ο Λάζαρος ως δεκάρι  που έχει την ικανότητα να τρέξει τη μπάλα και μέσα σε όλα αυτά μην ξεχνάμε τον Κονέ ο οποίος σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο μετά από απουσία τόσο μηνών.

Αν η ΑΕΚ είχε ορισμένες πιθανότητες να κόψει πρώτη το νήμα φέτος, αυτές σίγουρα μειώθηκαν σε ορισμένο βαθμό. Η αξία και η ποιότητα του Μάνταλου είναι αδιαμφισβήτητη και αργά ή γρήγορα όσοι έχουν κάνει τρόπο ζωής το κράξιμο και περιμένουν στη γωνία με την πρώτη στραβή να ασκήσουν κακοπροαίρετη κριτική θα καταλάβουν τι σημαίνει ο Μάνταλος για τον μέγεθος που λέγεται ΑΕΚ. Αποτελεί τον ταπεινό ηγέτη εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων που χωρίς πολλά φρου φρου και αρώματα κατόρθωσε παρά τις ατυχίες που εξακολουθούν να τον κυνηγούν να είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος όχι μόνο της ΑΕΚ αλλά και της Εθνικής. Αν ο δρόμος για το πρωτάθλημα πριν ήταν μακρύς και δύσκολος, τώρα πλέον έχει και λακκούβες αλλά η ΑΕΚ έχει προσωπικότητες που τη δεδομένη στιγμή μπορούν να τα καταφέρουν πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο τον Πέτρο και ύστερα για όλους τους υπόλοιπους.

Μπάμπης Κοτρίδης
Share this Article on :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Sport Katastasi 2014 -2015 | Powered by Blogger.com.