News Update :

Γιατί κύριε παράγοντα να αγοράσω εισιτήριο διαρκείας;

30 Σεπ 2017


Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της τιμωρίας της ΑΕΚ με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών κάτι που σημαίνει ότι η ένωση καλείται να υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ δίχως τους φιλάθλους της τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς στη τρίτη παράβαση για άναμμα καπνογόνων επισύρεται τιμωρία της έδρας. Η ΑΕΚ ήταν υπότροπη στα παιχνίδια με Πας Γιάννινα και Λαμία και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η εκτεταμένη χρήση επέφερε τη συγκεκριμένη τιμωρία. Το αν είναι ή όχι δίκαιη η τιμωρία δε θα κάτσω να ασχοληθώ ιδιαιτέρως. Γενικά είμαι της άποψης ότι πρέπει οι νόμοι να εφαρμόζονται για όλους με τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά. Απλώς να αναφέρω ότι μοιάζει λίγο παράλογος. Ο πειθαρχικός κώδικας της Σούπερ Λιγκ προβλέπει ότι στη δεύτερη υποτροπή η ομάδα που είναι υπεύθυνη τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο και κλείσιμο της έδρας, αντιθέτως για τη ρίψη αντικειμένων εφόσον δεν οδηγήσουν σε διακοπή του αγώνα ή εφόσον δεν προκληθεί σωματική βλάβη υπάρχει μόνο χρηματικό πρόστιμο. Είμαστε με τα καλά μας; Ας βάλουν αν είναι οι φίλοι της ΑΕΚ μιας και το παράδειγμά μας είναι η ΑΕΚ, ένα καλάθι εκεί στον ταρτάν του Ολυμπιακού Σταδίου και κάθε φορά που το θέαμα δεν προσφέρει και ιδιαίτερη ευχαρίστηση να πετάνε πέτρες για να βελτιώσουν και τις μπασκετικές τους ικανότητες. Με προσοχή όμως μην αστοχήσουν πολύ και χτυπήσει κανένας και τιμωρηθεί η έδρα. Άλλωστε η ρίψη αντικειμένων δίχως τραυματισμούς επιφέρει όπως προείπαμε μόνο χρηματικό πρόστιμο.

Μήπως θα έπρεπε να αναθεωρηθούν λίγο οι νόμοι; Όχι να καταργηθούν εννοείται ούτε να χαϊδεύονται αυτιά. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι με τη βία στα γήπεδα και θα πρέπει να εξαντλείται κάθε αυστηρότητα αλλά να μην φτάνουν στα όρια του παραλογισμού.

Καλή η πλάκα αλλά το σημαντικότερο ζήτημα έγκειται αλλού. Πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου έχουμε και τη καθιερωμένη καμπάνια για τα εισιτήρια διαρκείας. Με σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», «ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ» και άλλα τέτοια συναφή, καλούν τον κόσμο της ομάδας να προμηθευτούν εισιτήρια διαρκείας. Ζώντας σε αυτές τις δύσκολες εποχές αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις προτού σπεύσουν στην αγορά. Προέχουν άλλα πιο φλέγοντα ζητήματα όπως είναι η επιβίωση και το πώς ο καθένας βγάζει το ψωμί του και τι στερήσεις είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίσει, το γνωρίζει μόνο εκείνος. Γι’ αυτό και οι ΠΑΕ έχουν προχωρήσει σε μειώσεις των τιμών ή σε οικονομικά πακέτα όπως είναι τα οικογενειακά ή τα εισιτήρια των ανέργων. Και αν μιλάμε για δεύτερες και τρίτες σκέψεις για οικονομικούς λόγους, αυτές πληθαίνουν όταν ο κάθε κάτοχος διαρκείας αγνοεί αν θα παρακολουθήσει όλους τους αγώνες.

Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να βρούμε τρανά παραδείγματα. Η ΑΕΚ έχει αγωνιστεί ήδη σε τρεις αγώνες δίχως τη παρουσία κόσμου και θα γίνουν πέντε εφόσον δεν μειωθεί η ποινή από την έφεση που αναμένεται να ασκήσουν οι κιτρινόμαυροι. Ο Ολυμπιακός στερήθηκε τους φιλάθλους του σε δύο αναμετρήσεις με Λάρισα και Αστέρα Τρίπολης ενώ ο Παναθηναϊκός μόνο τη 2η αγωνιστική στο ματς με τον Λεβαδειακό. Από και πέρα πιο βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης είναι για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει αγωνιστεί τρεις φορές σε άδεια Τούμπα και θα πρέπει να περιμένει άλλες τέσσερις αγωνιστικές για να υποδεχθεί τον κόσμο του καθώς κουβαλάει τιμωρία 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στο τελικό του Κυπέλλου.
 
Και το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί κύριε Μελισσανίδη, κύριε Μαρινάκη, κύριε Σαββίδη και κάθε χ παράγοντα τέλος πάντων, να αγοράσει ο κόσμος εισιτήριο διαρκείας; Τι του προσφέρει; Τίποτα… Αφού κινδυνεύει να μην δει την ομάδα του και στο κάτω κάτω της γραφής δεν υπάρχει ούτε εγγύηση ούτε κάρτα αλλαγής. Με λίγα λόγια μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Τα άδεια γήπεδα δεν αποτελούν καθόλου ωραίο θέαμα και πολλοί αν όχι όλοι έχουμε ζήσει εκ των έσω καυτές ατμόσφαιρες και όπου καυτές δε σημαίνει φωτιές και δακρυγόνα. Αλλά απλά τραγούδι. Να τραγουδάς για την ομάδα σου, να δίνεις ώθηση στους ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν την προσπάθεια και αυτοί ακούγοντας σε να παίρνουν δύναμη και να συνεχίζουν. Άλλωστε όπως αποδείχθηκε από τον πρόσφατο αγώνα της ΑΕΚ με αντίπαλο την Αούστρια Βιέννης για το Europa League, όταν θέλουμε μπορούμε. Κινητοποιήθηκαν οι πάντες και με ορατό τον κίνδυνο να φιλοξενήσει η ΑΕΚ τη Μίλαν σε ένα άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ, δεν άναψε ούτε ένα καπνογόνο. Μήπως δε θέλουμε τελικά; 

Μπάμπης Κοτρίδης

Share this Article on :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Sport Katastasi 2014 -2015 | Powered by Blogger.com.