News Update :

Ποιος είπε ότι τα γκολ είναι το παν;

28 Σεπ 2017


Το μεγαλύτερο μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού για την ΑΕΚ ήταν αδιαμφισβήτητα η επιστροφή ή όχι του Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργερντινός επιθετικός είχε δείξει τα διαπιστευτήριά του μεσούσης της σεζόν όταν και εντάχθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Λας Πάλμας, στο ενεργητικό του Δικεφάλου και δεν χρειάστηκε και μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να γίνει το αγαπημένο παιδί της εξέδρας και σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Ντεμπούτο με δύο γκολ απέναντι στο Λεβαδειακό για το κύπελλο στη νίκη με 6-0 ενώ σκόραρε και στο Γ. Καραϊσκάκης εκεί που η Ένωση πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό και ήταν και ο άνθρωπος που με δικό του γκολ, η ΑΕΚ πήρε τη πρώτη θέση στα play-off και συνάμα το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Συνολικά σε 21 εμφανίσεις ο «Τσίνο», όπως είναι το παρατσούκλι του, σημείωσε 9 τέρματα ενώ και τη φετινή περίοδο κατάφερε και πάλι να σκοράρει στο πρώτο του παιχνίδι ύστερα από την επάνοδό του απέναντι στη Λάρισα.

Προτού επιστρέψει εκ νέου στο ρόστερ, η ΑΕΚ είχε βρει τον παίκτη που θα τον αντικαθιστούσε. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μάρκο Λιβάγια. Το κοινό σημείο των δύο ποδοσφαιριστών είναι πως αμφότεροι προέρχονταν από τη Λας Πάλμας ενώ μάλιστα γνωρίζονται πολύ καλά και οι δυο τους καθώς υπήρξαν συμπαίκτες στην ισπανική ομάδα. Ο 24χρονος Κροάτης επιθετικός μπορεί να μη διακρίνεται για την έφεσή του στο σκοράρισμα, ωστόσο έχει κατορθώσει και αυτός να κερδίσει την εμπιστοσύνη όχι μόνο του Μανόλο Χιμένεθ αλλά και των φιλάθλων της ΑΕΚ που ίσως να αποτελούν και τον πιο αυστηρό κριτή. Δύσκολο πράγμα. Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί όταν ένα βασικό γρανάζι της επίθεσης σε 14 αγώνες, φιλικά και επίσημα, παραμένει άσφαιρος. Δεν θέλει και πολύ να γίνει αντικείμενο χλευασμού από τους προπονητές της εξέδρας, αλλά και αιτία παραγκωνισμού από τον προπονητή του. Η δουλειά όμως που κάνει ο Λιβάγια μέσα στον αγωνιστικό χώρο δε γινόταν να περάσει απαρατήρητη ούτε από τον ίδιο τον προπονητή του που βρίσκεται σε καθημερινή τριβή μαζί του και γνωρίζει κάτι παραπάνω αλλά ούτε και από τους απ’ έξω που τον παρακολουθούν.

Αυτή του η αφλογιστία θα μπορούσε να κάνει κακό στον ίδιο αλλά και στην ομάδα του. Η ανάγκη του να χριστεί σκόρερ θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε ατομικές ενέργειες και σε τριγμούς με τους συμπαίκτες του καθώς διακρίνεται και για τον έκρυθμο χαρακτήρα του.  Ο Λιβάγια όμως δεν πτοείται καθόλου. Άλλωστε γνωρίζει και ο ίδιος πως δεν είναι το κλασικό φορ που ματώνει τα δίχτυα αλλά ένας παίκτης για άλλες δουλειές που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του. Είναι δημιουργός, κρατάει μπάλα και μοιράζει σωστά το παιχνίδι. Είναι ο ποδοσφαιριστής που δουλεύει περισσότερο για το καλό του συνόλου, ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του και όταν χρειαστεί έχει την ικανότητα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τον εαυτό του. Θυμηθείτε την ενέργειά του στους Ζωσιμάδες με αντίπαλο τον Πας Γιάννενα που πήρε μόνος του τη μπάλα κι μη βρίσκοντας στήριγμα έφτασε έξω από την περιοχή και τελείωσε τη φάση, με τη μπάλα να μη του κάνει το χατίρι και να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.

Και τα παραδείγματα δεν τελειώνουν εκεί. Στο πρώτο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας από δική του όμορφη προσπάθεια έβγαλε τετ α τετ τον Χριστοδουλόπουλο όπου αν είχε γίνει το 1-0 σε εκείνο το σημείο ίσως να είχε γραφτεί αλλιώς η ιστορία. Η κίνησή του στον αγώνα με τη Λάρισα όπου με δύο κοντρόλ, ένα με το στήθος και ένα με το πόδι κι έχοντας πλάτη στο τέρμα, γυρίζει το σώμα του και σερβίρει έτοιμο γκολ στον Κλωναρίδη. Είναι ο παίκτης που με μια του ενέργεια μπορεί να διασπάσει πολυπρόσωπες άμυνες και να αλλάξει τον ρυθμό όταν έρχεται από τον πάγκο όπως συνέβη στις αναμετρήσεις με Λαμία (για το πρωτάθλημα) και Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης που όταν ο προπονητής του τον πιστεύει μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο χορτάρι. Έχει πίστη στις δυνατότητές του κάτι που αποδείχθηκε και από τη δήλωσή του στο ντέρμπι όταν είπε: «Μπαίνω και το γυρίζουμε». Μπορεί να μην έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βρει δίχτυα, ωστόσο αρέσκεται και να δίνει ασσίστ και το ερώτημα που γεννάται είναι τι θα γίνει όταν έρθουν και τα γκολ και όταν δέσει με τον Αραούχο.

Μπάμπης Κοτρίδης
Share this Article on :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Sport Katastasi 2014 -2015 | Powered by Blogger.com.