News Update :

Το μήνυμα εστάλη

25 Σεπ 2017


Μία νίκη πραγματικό ΕΠΟΣ. Μία νίκη που όμοιά της δεν έχει υπάρξει. Η ΑΕΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση και με δύο τέρματα του Χριστοδουλόπουλου και ένα του Μάνταλου να πάρει το ροζ φύλλο του αγώνα και να παραμείνει στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και σε απόσταση 5 βαθμών από τον Ολυμπιακό. Κόντρα σε πολλές στραβές, με τον Ολυμπιακό να παίρνει διαφορά δύο τερμάτων και μάλιστα σε κομβικό σημείο, στα πρώτα δευτερόλεπτα του β΄ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να χάνει λόγω τραυματισμού τον Σιμόες στο 28’ και να γίνεται και η διακοπή πάνω που η Ένωση φάνηκε να βρίσκει ρυθμό, οι κιτρινόμαυροι δεν πτοήθηκαν και έφτασαν στη τεράστια ανατροπή.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο τέταρτο έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και να βάλει φωτιά στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η εικόνα της στο ξεκίνημα έδειχνε ότι είναι αποφασισμένη να καθαρίσει τον αντίπαλό της. Ωστόσο, όταν δε σκοράρεις στις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται, κάποια στιγμή θα το πληρώσεις. Όσο κλισέ και αν ακούγεται ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά και  οι ερυθρόλευκοι κόντρα στη ροή του αγώνα προηγήθηκαν στο 22με τον Μάριν με ένα γκολ, επιτρέψτε μου το χαρακτηρισμό, παιδικό. Από πλάγιο άουτ ο Οφόε έβγαλε τετ-α-τετ το Γερμανό μεσοεπιθετικό πιάνοντας κοιμώμενη την άμυνα της ΑΕΚ και με ψύχραιμο υποδειγματικό πλασέ κρέμασε τον Ανέστη για το 0-1.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι. Ναι μεν η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και πίεζε για την ισοφάριση, δίχως όμως ουσία. Το μονόπλευρο παιχνίδι της ΑΕΚ από τη δεξιά πτέρυγα με τον Χριστοδουλόπουλο δεν δυσκόλευε τους Πειραιώτες οι οποίοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και λίγο έλειψε να φτάσουν και στο 0-2 αλλά ο Ανέστης δήλωσε παρών και εξουδετέρωσε το σουτ του Καρσελά στο 32’.

Μπορεί το 0-2 να μην ήρθε σε κείνη τη φάση, επιτεύχθηκε όμως στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης και κάπου εκεί πολλοί θα είπαν ότι το παιχνίδι τελείωσε. Και πώς να μην το πουν άλλωστε όταν η τελευταία φορά που η ΑΕΚ πέτυχε εντός έδρας ανατροπή σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν επί εποχής Θωμά Μαύρου. Είχε προηγηθεί κι εκείνη στο Φάληρο το 2010 με πρωταγωνιστή το Νάτσο Σκόκο.

Εκείνοι που δεν το είπαν πάντως ήταν αυτοί που δεν πρέπει να το πουν και να παλέψουν μέχρι τέλους. Παρά τις τόσες ατυχίες με τα πάντα να φαντάζουν πως λειτουργούν εις βάρους τους, δεν το έβαλαν κάτω και πίστεψαν στις δυνάμεις τους. Σήμα κατατεθέν η μείωση του σκορ στο 64’ με τον Χριστοδουλόπουλο. Αυτή η ΑΕΚ δε γινόταν να χάσει. Διαθέτει μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ και έναν παίκτη που λέγεται Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης με την είσοδό του δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού και πρόσθεσε έναν ακόμη πονοκέφαλο στον πρώην πλέον προπονητή του Ολυμπιακού Μπέσνοκ Χάσι. Αν και δεν έχει σκοράρει ακόμα, η δουλειά που κάνει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, τον κατατάσσουν στους κορυφαίους της Ένωσης και σε ένα από τα βασικά όπλα στη φαρέτρα του Ισπανού τεχνικού. Κρατάει μπάλα, μοιράζει σωστά το παιχνίδι και έφτασε κοντά από τα δικά του πόδια να προέλθει η μείωση του σκορ, όταν ύστερα εξαιρετική σέντρα του στο 59', ο Αραούχο δεν κατόρθωσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

 Έχοντας πίστη της δυνατότητές και παρά τη διακοπή που λειτούργησε σαν μπασκετικό ταιμ αουτ για τον Ολυμπιακό τη στιγμή που ο αντίπαλος βρίσκει ρυθμό, έφερε την αναμέτρηση στα ίσα με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Χριστοδσουλόπουλου. Δε σας κρύβω ότι παρά το γεγονός ότι το μομέντουμ έδειχνε ΑΕΚ, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό εκείνη τη στιγμή ήταν το περσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ να ισοφαρίζει σε 2-2 έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ με 0-2 αλλά στο τέλος να μη γλιτώνει και να δέχεται το 3-2. Όμως αυτή η ΑΕΚ δε συμβιβάζεται με την ήττα και από τα πόδια του ανθρώπου που έδωσε πνοή στην επιθετική λειτουργία ήρθε η ολική ανατροπή. Ο Μάρκο Λιβάγια αφού απέφυγε τον Φιγκέιρας έδωσε έτοιμο γκολ στο Μάνταλο που υπέγραψε μία από τις σπουδαιότερες νίκες της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Ο τρόπος επίτευξης της νίκης και το αίσθημα ότι δεν τα παρατάμε ποτέ γιατί ξέρουμε ότι έχουμε καλή, αν όχι καλύτερη, ομάδα έστειλαν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα. Φαίνεται όχι μόνο από τα αποτελέσματα αλλά και από τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Η ΑΕΚ έκανε ένα παιχνίδι κυριαρχίας απέναντι στον Ολυμπιακό που δεν θυμάμαι άλλο πρόσφατο αγώνα οι Πειραιώτες να παίζουν μαζικά άμυνα και να προσπαθούν να χτυπήσουν στη κόντρα. Να μοιάζουν λες και δεν ξέρουν από πού τους ήρθε αυτό το 0-2 και να μην γνωρίζουν πώς να το διαχειριστούν και μοιραία έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι.


Σωστή διαχείριση απαιτείται τώρα από την ΑΕΚ. Κανείς δεν αναδείχθηκε πρωταθλητής από την 5η αγωνιστική. Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα με δύο εκτός έδρας εξορμήσεις σε Τρίπολη και Ξάνθη. Ο ενθουσιασμός με την απογοήτευση δεν απέχουν πολύ και σίγουρα θα έρθουν και τα άσχημα αποτελέσματα. Το ζητούμενο είναι πώς θα τα αντιμετωπίσεις. Μπορεί το +5 να σου δίνει ένα αβαντάζ αλλά μη ξεχνάτε ότι ακολουθεί ο ΠΑΟΚ στο -2.

Μπάμπης Κοτρίδης
Share this Article on :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Sport Katastasi 2014 -2015 | Powered by Blogger.com.