News Update :

Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό

22 Μαρ 2015


Μετά το διπλό στο Γ. Καραϊσκάκης το χάος, μετά το διπλό το τίποτα, για να δανειστούμε ορισμένους στίχους από ένα παλιό τραγούδι. Ήταν 3 Δεκεμβρίου του 2014 όταν και ο ΠΑΟΚ με γκολ των Αθανασιάδη και Περέιρα (είχε ισοφαρίσει προς στιγμήν ο Φουστέρ) έφευγε θριαμβευτής από το Φάληρο επικρατώντας του Ολυμπιακού με 2-1. Η νίκη του τότε δεν ήταν απλώς τρεις βαθμοί στο σακούλι του και συνεχίζουμε ως είθισται να λένε οι ομάδες αλλά κάτι παραπάνω. Ο Δικέφαλος του Βορρά έθετε βασική υποψηφιότητα να είναι εκείνος που θα κόψει πρώτος το νήμα. Οι 5 βαθμοί της διαφοράς από τον άμεσο αντίπαλό του τη δεδομένη στιγμή δικαίως τον έχριζε άξιο διεκδικητή.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη στο πρώτο μισό της σεζόν είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία γεγονός που αποτυπωνόταν και στον βαθμολογικό πίνακα. Είχε περάσει αλώβητη από τις λεγόμενες έδρες που χαρίζουν τίτλους όπως από το Αγρίνιο όπου ο Ολυμπιακός άφησε βαθμούς, τα Περιβόλια και την Κρήτη (Εργοτέλης). Ενώ και στην έδρα της εύκολα ή δύσκολα έπαιρνε αυτό που ήθελε με εξαίρεση την 1η αγωνιστική όπου έμεινε στην ισοπαλία με την Καλλονή και την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ύστερα από το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια κατάρρευσης. Φάνηκε ανήμπορος να διαχειριστεί την απόδραση από την έδρα των ερυθρολεύκων και συνάμα την αύξηση της μεταξύ τους απόστασης στους 5 βαθμούς και να επενδύσει πάνω στη νίκη του. Παράλληλα οι προσδοκίες των φιλάθλων του που διψούν για έναν τίτλο αυξήθηκαν καθώς πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που πανηγύρισαν έναν. Ήταν το 2003 όταν και με τέρμα του νυν υπηρεσιακού προπονητή Γιώργου Γεωργιάδη είχαν αναδειχθεί κυπελλούχοι νικώντας με 1-0 τον Άρη ενώ για το στέμμα του πρωταθλητή πρέπει να ανατρέξουμε αρκετά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στη σεζόν 1984-1985. Αυτό γέμισε με άγχος τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και οι ήττες διαδέχθηκαν η μία την άλλη με την εκθρόνιση από την κορυφή να είναι απότομη.

Οι Θεσσαλονικείς στις 18 αγωνιστικές που ακολούθησαν τη νίκη επί του Ολυμπιακού έχουν επιδείξει μία μεγάλη αγωνιστική κοιλιά. Συγκεκριμένα μετρούν ένα ρεκόρ 8 νικών στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο αγώνας με τη Νίκη Βόλου που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, 2 ισοπαλιών και 8 ηττών εκ των οποίων οι 7 είναι μακριά από την Τούμπα. Ενδεικτικό του γεγονότος ότι δεν διανύουν και το καλύτερό τους φεγγάρι είναι ότι στις 7 από τις 8 ήττες έχουν δεχθεί από τρία γκολ και πάνω.

Ο ΠΑΟΚ νοσεί και θα πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος καθώς μεσολαβούν και τα  play-off. O τίτλος έχει χαθεί οριστικά και αμετάκλητα ενώ δεν μοιάζει καθόλου απίθανο να μην είναι εκείνος που θα πάρει και το πολυπόθητο εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έπειτα από τη χθεσινή του ήττα με 3-1 από τον Πανθρακικό βρίσκεται στο -4 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό με τους πράσινους μάλιστα να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο καθώς αγωνίζονται στις 19:30 με τη Βέροια ενώ καραδοκεί και ο Αστέρας Τρίπολης που αν πάρει το τρίποντο απέναντι στον Εργοτέλη θα τον πλησιάσει στους 3 βαθμούς και τα πάντα είναι ανοιχτά.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης λοιπόν πρέπει να εκμεταλλευτεί την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας και να διορθώσει τα κακώς κείμενα αν θέλει να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη δεύτερη θέση.

Μπάμπης Κοτρίδης
Share this Article on :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Sport Katastasi 2014 -2015 | Powered by Blogger.com.