News Update :

Δεν ησυχάζουν ποτέ οι «αιώνιοι»

11 Ιαν 2015


Μπαράζ ανακοινώσεων πριν, κατά τη διάρκεια και με το πέρας των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Δεν έχουμε παράπονο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μας διατηρούν συνεχώς σε εγρήγορση για κάτι καινούριο στη μεταξύ τους κόντρα εντός και εκτός παρκέ. Τώρα, επιτέλους ήταν η ώρα του περιβόητου Προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ενός Προημιτελικού που ξεκίνησε τον Οκτώβριο και τελείωσε τον Ιανουάριο αν και εφόσον τελείωσε, γιατί ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα και έφερε στο προσκήνιο και πάλι πολλή συζήτηση.

Οι αγώνες κρίνονται στο γήπεδο-σεβασμός στους νόμους. Όπως αναμενόταν η απόφαση του ΑΣΕΑΔ και κατ’ επέκταση του Αθλητικού Δικαστή για πρόκριση του Ολυμπιακού στα χαρτιά στον Ημιτελικό του Κυπέλλου προκάλεσε για άλλη μία φορά πολλή κουβέντα. Η μεν να υποστηρίζουν τη μία άποψη και οι δε την άλλη. Πού γέρνει όμως περισσότερο η ζυγαριά; Η απάντηση δύσκολη.

Πάντοτε ήμουν της άποψης ότι τα παιχνίδια κρίνονται εντός του αγωνιστικού χώρου. Παρόλο που τον τελευταίο καιρό, από τότε που έγιναν της μόδας οι ανακοινώσεις, τα ντέρμπι στο μπάσκετ ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και όχι μόνο, αρχίζουν πριν το σφύριγμα των διαιτητών με τις σειρές ανακοινώσεων που εξαπολύονται εκατέρωθεν, η ουσία δεν δύναται να μεταβληθεί. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές και κανείς άλλος. Εκείνοι καταθέτουν και την ψυχή τους για το αποτέλεσμα.

Στον αξέχαστο τότε Προημιτελικό, πώς να τον ξεχάσουμε άλλωστε αφού μας ταλαιπωρεί ακόμα, ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός πήρε μία μάγκικη πρόκριση απέναντι στον πιο γεμάτο Ολυμπιακό. Δεν τίθεται αμφιβολία για το ποιος δικαιούταν την πρόκριση. Όμως δεν γίνεται να παίζουμε με τους νόμους και οι νόμοι για αυτό υπάρχουν. Ο Πρόεδρος των «πράσινων» Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είχε δικαίωμα να βρίσκεται στο γήπεδο εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, αψηφώντας την τιμωρία που του είχε επιβληθεί από τον αθλητικό δικαστή έδωσε το παρών. Ο ισχυρό άνδρας της ΚΑΕ όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τους νόμους αλλά δεν έκατσε και φρόνιμος να παρακολουθήσει ήσυχα και ωραία τον αγώνα. Οι νόμοι είναι για να τηρούνται και όχι για να παραβιάζονται. Τυχόν παραβίαση τους επιφέρει βαρύ αντίτιμο και στην προκειμένη περίπτωση ο Παναθηναϊκός έχασε την πρόκριση και πολύ πιθανό ένα τρόπαιο.


Πολύ καλά λοιπόν έκανε ο Ολυμπιακός και κατέθεσε ένσταση και την κέρδισε κιόλας. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος. Ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρ της άποψης ότι οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα και όχι μέσω της πλαγίας οδού. Συνεπώς, η γνώμη μου επί του θέματος είναι πως θα έπρεπε να επιβληθεί κάποιου άλλου είδους τιμωρία και από τη στιγμή που αφορά πρόσωπο να είχε ως στόχο μόνο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Μπάμπης Κοτρίδης
Share this Article on :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Sport Katastasi 2014 -2015 | Powered by Blogger.com.