News Update :

Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις

10 Ιαν 2015


Το πρώτο κυρίως πιάτο του Κυπέλλου Ελλάδας έλαβε τέλος. Η Β’ φάση του θεσμού όπου συμμετείχαν και οι μεγάλοι της Super League καθώς τον χορό είχαν ανοίξει πρώτες τον Αύγουστο οι ομάδες της Football League αποτελεί πλέον παρελθόν και οι εκπλήξεις δεν έλειψαν. Το Κύπελλο ανά τον κόσμο είναι ο θεσμός όπου είθισται να σημειώνονται μεγάλες ανατροπές στα προγνωστικά και η Ελλάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον «κανόνα»

Η Β’ φάση του Κυπέλλου ήταν διαφορετική τη φετινή περίοδο. Η ΕΠΟ αποσκοπώντας στην αναβάθμιση του θεσμού αποφάσισε ένα νέο σύστημα διεξαγωγής με την τοποθέτηση των 32 ομάδων σε 8 ομίλους των 4. Αυτό το νέο πειραματικό στάδιο δεν στάθηκε εμπόδιο προκειμένου τα φαβορί να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Οι εκπλήξεις

Η μεγαλύτερη έκπληξη στο εφετινό Κύπελλο Ελλάδας είναι βεβαίως ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο Δικέφαλος του Βορρά παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων σε έναν όμιλο με αντιπάλους τους Απόλλων Καλαμαριάς, Πας Γιάννινα και Κέρκυρα και με απολογισμό 2 ισοπαλίες και μία ήττα από τη συμπολίτισσα Καλαμαριά αποχαιρέτησε στον πάτο του ομίλου.

Μικρή διάρκεια είχε και ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες που δύο συνεχόμενες φορές την τελευταία τετραετία έφτασαν μέχρι την πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό (2011, 2012) θα ασχολούνται πλέον μόνο με τα του πρωταθλήματος όπου καλούνται να δώσουν μάχη για ένα πλασάρισμα στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η αγωνιστική κοιλιά το τελευταίο διάστημα της ομάδας του Σα Πίντο δεν τους άφησε περιθώρια για κάτι καλύτερο και μετά την ήττα τους με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 3-0 είπαν αντίο.

Πέρα από τις δύο προαναφερθείσες, άλλες 5 ομάδες από τη μεγάλη κατηγορία ανάμεσά τους και η Νίκη Βόλου δεν κατόρθωσαν να ξεπεράσουν το σκόπελος των ομίλων και να πάρουν την πρόκριση για τους «16». Ο λόγος για τις Καλλονή, Παναιτωλικό, Πλατανιά Χανίων και Εργοτέλη.

Η ομάδα του Αγρινίου παρά την πολύ καλή της πορεία στο πρωτάθλημα, απόρροια της βελτίωσης του αγωνιστικού της προσώπου και μακριά από την έδρα της, δεν είχε ανάλογη εικόνα στο Κύπελλο και με τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις (δύο εντός έδρας) δεν θα μπορούσε να ελπίζει. Αντιθέτως στις λεπτομέρειες απώλεσε την πρόκριση η Καλλονή η οποία αν ήταν λίγο πιο προσεκτική στην 1η Αγωνιστική με αντίπαλο τον Τύρναβο όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 θα είχε πάρει εκείνη το εισιτήριο κι όχι η ομάδα της Θεσσαλίας.

Ανάλογη τύχη με τον Παναιτωλικό είχε και ο Εργοτέλης όπου με συγκομιδή μόλις 1 βαθμό τερμάτισε στην τελευταία θέση και αποχαιρέτησε πρόωρα σε αντίθεση με την έτερη ομάδα του νησιού τον Πλατανιά Χανίων που πάλεψε μέχρι τέλους και έχασε την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική από τον Ηρακλή.

Αναφορικά με τους μεγάλους το Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την πρόκριση και με ρεκόρ δύο νίκες και μία ισοπαλία τερμάτισαν στην πρώτη θέση.

Συνολικά από τις 32 ομάδες που συμμετείχαν στους ομίλους, 11 ομάδες από τη Super League και 5 από τη Football League συνεχίζουν στο θεσμό.

Αξιοσημείωτα

Καλύτερη επίθεση σε αυτή τη φάση αναδείχθηκε η ομάδα της Βέροιας και του Αστέρα Τρίπολης οι όποιες σημείωσαν από 7 γκολ έκαστη ενώ καλύτερη στα μετόπισθεν αποδείχτηκε η ΑΕΚ που διατήρησε το μηδέν παθητικό.

Αφλογιστία παρουσίασε ο Φωστήρας που δεν γεύτηκε τη χαρά του γκολ ενώ και ο ΠΑΟΚ πέτυχε μόλις ένα τέρμα όπως και ο Παναιτωλικός με τον Ηρακλή Ψαχνών. Τη χειρότερη άμυνα είχε ο Αιγινιακός καθώς ο τερματοφύλακάς του αναγκάστηκε να μαζέψει 11 φορές τη μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την ανάδειξη των ομάδων που θα τεθούν αντιμέτωπες στη φάση των «16» με την κληρωτίδα να μην βγάζει κάποιο δυνατό ζευγάρι.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Πανιώνιος-Βέροια
Πανθρακικός-ΌΦΗ
Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης
Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός
Χανιά-Πας Γιάννινα
Τύρναβος-Ολυμπιακός
Ξάνθη-Παναθηναϊκός
Κέρκυρα-ΑΕΚ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 20-21-22 Ιανουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 27-28-29 του ίδιου μήνα.

Μπάμπης Κοτρίδης
Share this Article on :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Sport Katastasi 2014 -2015 | Powered by Blogger.com.