News Update :

Της έχει πάρει τον αέρα

8 Φεβ 2015


Ούτε τώρα... Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει γίνει το απόλυτο αφεντικό της πόλης τη τελευταία διετία. Το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμέονε ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Μαδριλένικο ντέρμπι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης την οποία και συνέτριψε με 4-0.

Ο «ροχιμπλάνκος» φαίνεται να έχουν βρει το κουμπί της παρέας του Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς στις τελευταίες 6 αναμετρήσεις έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν ένα αήττητο σερί μετρώντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Τελευταία φορά που χαμογέλασε η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν στον περσινό τελικό του Champions League όταν και η «Βασίλισσα» κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για 10η φορά στην ιστορία της. Πάντως και σε εκείνη την αναμέτρηση η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια αλλά χρειάστηκε ο extra χρόνος της παράτασης για να υποταχθεί όταν και πλέον είχε μείνει από δυνάμεις.

Το τελικό αποτέλεσμα της χθεσινής μάχης στο «Βιθέντε Καλντερόν» δεν αφήνει πολλά περιθώρια για συζήτηση. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η απόλυτη κυρίαρχη και έφτασε δίκαια στην επικράτηση σπάζοντας παράλληλα και μία «κατάρα» καθώς είχε να επιβληθεί της αντιπάλου της στην έδρα της από το 1999. Εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τη λαβωμένη Ρεάλ Μαδρίτης εξαιτίας των πολλών απουσιών πήρε από το ξεκίνημα του αγώνα τα ηνία της αναμέτρησης. Παραταγμένοι οι «Μερένχες» δίχως τους Χάμες Ροντρίγκεζ, Μόντριτς, Σέρχιο Ράμος, Πέπε και Μαρτσέλο υπέκυψαν στις άγριες διαθέσεις των γηπεδούχων.

Μόλις στο 14’ ο Τιάγκο άνοιξε το σκορ για τους «ροχιμπλάνκος» με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Ίκερ Κασίγιας να φέρει ευθύνη. Πριν καλά καλά συνέλθει από την ψυχρολουσία ήρθε και το δεύτερο χτύπημα στο 18’ με υπέροχο τέρμα από τον Σαούλ Νίγκεθ ο οποίος με ανάποδο ψαλίδι σημείωσε το 2-0.

Ο Κάρλο Αντελότι όντας δύο τέρματα πίσω προσπαθούσε να βρει λύσεις προκειμένου να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων αλλά χωρίς να τα καταφέρει. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα και η μία μόλις τελική που πραγματοποίησαν στο πρώτο μέρος μαρτυρεί την εικόνα του αγώνα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η πρωταθλητές Ισπανίας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με έναν εκ των κορυφαίων του ματς, τον Γάλλο Αντουάν Γριεζμάν έφτασαν στο επισφράγισμα της νίκης στο 67’ ο οποίος με κοντινή προβολή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στη συνέχεια ο Ιταλός προπονητής έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Χεσέ Ροντρίγκεζ και Τσιτσαρίτο χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν να μειώσουν έστω το σκορ. Αντιθέτως, εκείνη που έφτασε σε ένα ακόμη τέρμα ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης που στο 89’ με κεφαλιά ψαράκι του Μάντζουκιτς έπειτα από σέντρα του Φερνάντο Τόρρες έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης με αυτή της τη νίκη έβαλε εκ νέου φωτιά στον βαθμολογικό πίνακα καθώς μείωσε στους 4 βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης ενώ παράλληλα η Μπαρτσελόνα αν πάρει σήμερα το ροζ φύλλο του αγώνα απέναντι στην Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» θα πλησιάσει σε απόσταση βολής από την κορυφή (1 βαθμό).

Μπάμπης Κοτρίδης

Share this Article on :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Sport Katastasi 2014 -2015 | Powered by Blogger.com.