News Update :

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

21 Αυγ 2015


Στις 2 Αυγούστου 2015 η Εθνική εφήβων κέρδιζε στον τελικό την αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας και στεφόταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Λίγες μέρες μετά ένας από τους παίκτες που την οδήγησαν στην κορυφή έγινε η κύρια είδηση των ημερών και κυρίαρχο αντικείμενο συζήτησης.

Ο Νίκος Δίπλαρος ως παίκτης της ΑΕΚ εξέφρασε με δηλώσεις του την άποψή του ότι βλέπει την Ένωση σαν σκαλοπάτι που θα του ανοίξει την πόρτα για τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Πλέον, καθώς ο χρόνος έχει κυλήσει, το μυαλό έχει καθαρίσει, τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει και δεν δεσπόζουν τα νεύρα της στιγμής είναι μία καλή ευκαιρία να αναλυθεί το θέμα καθώς οποιαδήποτε ερμηνεία-απόφαση δεν θα παρθεί εν βρασμώ ψυχής αλλά έπειτα από ώριμη σκέψη.

Ποια λοιπόν από τις δύο πλευρές έχει δίκιο;

Ας πάρουμε το θέμα από την αρχή. Ο Δίπλαρος αξίζει πολλά εύσημα πρώτα πρώτα για την ειλικρίνειά του. Το παλικάρι είπε την άποψη του όπως την πίστευε εκείνη τη στιγμή και εκ του αποτελέσματος την πλήρωσε αφού χάλασε η μεταγραφή του στην ΑΕΚ από τον Έσπερο Πατρών. Ένα 18χρονο παιδί ήθελε να πει την αλήθεια και μπράβο του και όχι να χαϊδέψει τα αυτιά των φίλων της ομάδας πουλώντας οπαδιλίκι. Έχουμε χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια από δημοσιογράφους δήθεν υπηρέτες της αλήθειας που το ψέμα το έχουν κάνει τρόπο ζωής και ένα μέσο να βγάζουν το ψωμί τους. Γιατί αν όντως η αλήθεια είναι αυτό που μας πλασάρουν τόσα χρόνια ας καταφύγουν καλύτερα στο ψέμα. Οι ηθικές αρχές του Δίπλαρου του έλεγαν ότι πρέπει να είναι ειλικρινής. Στον αθλητισμό όμως πρέπει ορισμένες στιγμές να ξέρουμε πότε πρέπει να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό, όχι να πούμε ψέματα, αλλά να μην μιλήσουμε καν. Εδώ ταιριάζει αυτό που λέμε, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Γιατί ο Δίπλαρος δεν μπερδεύτηκε. Είπε αυτό που ήθελε να πει και το τονίζω αυτό επειδή ακούστηκε η άποψη ότι μικρός είναι ακόμα. Όχι, ένας 18χρονος είναι αρκετά ώριμος για να εκφραστεί γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα είναι δύσκολα. Αν ένας 18χρονος είναι μικρός τότε η κοινωνία έχει λοξοδρομήσει και δύσκολα επανέρχεται στον ίσιο δρόμο.  

Η άλλη μεριά τώρα. Η αντίδραση των κιτρινόμαυρων ήταν άμεση. Μάκης Αγγελόπουλος και Ντράγκαν Σάκοτα πήραν από κοινού την απόφαση πως ο Δίπλαρος δε δύναται να αποτελεί μέρος της ομάδας και ο παίκτης αποχώρησε προτού καν φορέσει τη φανέλα με το Δικέφαλο. Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα. Παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια, περιπλανώμενη σε μικρότερες κατηγορίες που δεν αρμόζουν στο όνομα και την ιστορία της, η φανέλα της δεν παύει να ζυγίζει τόνους. Απολύτως λογικό λοιπόν, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ και ο άνθρωπος που την οδήγησε το 2002 στο τελευταίο της πρωτάθλημα να χειριστούν με αυτόν τον τρόπο την υπόθεση. Ειδικότερα, τη δεδομένη περίοδο που η ΑΕΚ καταβάλλει προσπάθεια με τις κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι να σπάσει την πρωτοκαθεδρία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Από εκεί και πέρα ήταν τεράστιο φάουλ του υιού Σάκοτα, του Ντούσαν να την «πέσει» μέσω των social media στον Δίπλαρο. Ναι συμφωνώ πως η ΑΕΚ δεν είναι ταξί για κανένα αλλά δεν χρειάζεται και να τον σταυρώσουμε. Ο Δίπλαρος έμαθε από το λάθος και στο τέλος πάλι σωστός ήταν και αξίζει τον σεβασμό. Η ανακοίνωση του μετά τη λήξη της συνεργασίας του με την ΑΕΚ που ούτε καν άρχισε ήταν αντρίκια και γεμάτη ήθος, επιστρέφοντας μάλιστα και την προκαταβολή που είχε λάβει. Πόσοι 18χρονοι θα το έκαναν αυτό;

Το συμπέρασμα που βγαίνει; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα πολύ δύσκολη, ίσως και αδύνατη. Και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο. Ακόμα και η άποψη του να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στον Δίπλαρο είναι σωστή. Μία απόφαση που βρίσκει σύμφωνο και τον υγιή φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι θεώρησε προσβολή τη δήλωσή του. Αν όμως πρέπει οπωσδήποτε να γύρει κάπου η πλάστιγγα είναι προς τη μεριά της ΑΕΚ. Δεν χωνεύεται εύκολα το γεγονός ότι ένας παίκτης πριν καλά καλά φορέσει τη φανέλα σου, μία φανέλα με αρκετούς εγχώριους τίτλους και δύο ευρωπαϊκούς να σε βλέπει σαν προοπτική για την καριέρα σου. Να σκέφτεται με λίγα λόγια προτού καν αγωνιστεί το πότε θα φύγει.     


Μπάμπης Κοτρίδης
Share this Article on :

1 σχόλια:

J.N.M. είπε...

Σωστά τα λές !!! Και οι δυό έχουν δίκιο και μην ξεχνάμε ότι ο καθένας θέλει το καλύτερο και να κάνει την δουλειά του .

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Sport Katastasi 2014 -2015 | Powered by Blogger.com.