News Update :

Boxing Day και στην Ελλάδα

27 Δεκ 2014



Μπορεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου να μην έχει αγωνιστική δράση στο ποδόσφαιρο, ωστόσο το μπάσκετ είναι εδώ για μας. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε στις 19:00 στο ΣΕΦ για την 11η Αγωνιστική της Α1.

Η μοίρα μάλιστα τα έφερε έτσι ώστε το πάντοτε τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δύο ομάδες να εκτιναχθεί κι άλλο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα εξωαγωνιστικά. Ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε να εκδικαστεί η ένσταση που είχε καταθέσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον περιβόητο προημιτελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες και πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η οριστική απόφαση για την τύχη του αγώνα.

Εν αναμονή λοιπόν της απόφασης οι δύο «αιώνιοι» ρίχνονται στη μάχη του παρκέ με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση το πλεονέκτημα της έδρας στη σειρά των τελικών. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει ήδη μία ήττα στο ενεργητικό της, εκτός προγράμματος θα λέγαμε από την Κηφισιά, και ενδεχόμενη απώλεια στο ΣΕΦ θα στοίχιζε αρκετά και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Από τη μια πλευρά, θα δυσκόλευε σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια για την κατάληψη της πρώτης θέσης αφού πλέον δεν θα βρίσκεται μόνο στα δικά της χέρια και από την άλλη ίσως να έφερνε διαταραχές στον ψυχολογικό τομέα. Τη δεδομένη στιγμή ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα από τότε που ανέλαβε ο coach Σφαιρόπουλος δείχνει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν και ενδεχόμενη ήττα από τον μεγάλο τους αντίπαλο και μέσα στο σπίτι τους θα τους έκοβε τα πόδια.

Στην αντίπερα όχθη, οι «πράσινοι» και να χάσουν δεν έγινε και τίποτα αν και μία ήττα σε ένα ντέρμπι πονάει αρκετά. Ωστόσο, τον πρώτο λόγο θα τον έχουν και πάλι εκείνοι. Με νίκη στο ματς του δεύτερου γύρου στο ΟΑΚΑ εφόσον φυσικά δεν στραβοπατήσουν αλλού, θα κόψουν πρώτοι το νήμα και θα έχουν το προβάδισμα στα play-off. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει φτιάξει ένα δυνατό σύνολο γεγονός που διαψεύδει ίσως τις προσδοκίες αρκετών για το τι θέαμα θα παρουσίαζε η ομάδα τη φετινή περίοδο. Παρά την αποχώρηση πολλών πρωτοκλασάτων παικτών και την προσθήκη αρκετών νεαρών ο Παναθηναϊκός παραμένει πολύ δυνατός. Το νέο αίμα και κυρίως οι Παππάς και Γιάνκοβιτς που παίρνουν πλέον περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, δείχνουν πως είναι σε καλό δρόμο, αν όχι ακόμα, να πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα και να εξελιχθούν στους νέους ηγέτες του «Τριφυλλιού». Για την ιστορία τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός απέδρασε αλώβητος από το ΣΕΦ την κανονική περίοδο ήταν τη σεζόν 2007-2008 με 82-64.

Μπάμπης Κοτρίδης
Share this Article on :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Sport Katastasi 2014 -2015 | Powered by Blogger.com.