News Update :

Αν τον ήθελε πραγματικά θα τον είχε πάρει

28 Δεκ 2014


Πολλή συζήτηση έγινε τώρα τελευταία για την ενδεχόμενη επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη στην ΑΕΚ. Το φλερτ ανάμεσα στις δύο πλευρές είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι αλλά τελικώς δεν έγινε πράξη και ο ποδοσφαιριστής μετέβη στην Ινδία όπου υπέγραψε συμβόλαιο τριών μηνών με την Πούνε. Η συγκυρία του τραυματισμού του Κορδέρο έφερε ξανά στο προσκήνιο την συγκεκριμένη περίπτωση. Το κενό που θα άφηνε ο Ισπανός στο κέντρο θα ήταν μεγάλο και σίγουρα ο Κατσουράνης θα ήταν μία πολύ καλή και εύκολη λύση.

Προ ολίγων ημερών η επάνοδό του φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου και απλώς έμενε να πέσουν οι υπογραφές και ο παίκτης να ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο ίδιος ο Κατσουράνης δήλωνε πως επιθυμία του είναι να κλείσει την καριέρα του φορώντας τη φανέλα του Δικεφάλου. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως δεν επιδιώκει ένα συμβόλαιο μακράς διάρκειας και ότι είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί για 6 μήνες με απολαβές που δεν θα φτάνουν τριψήφιο αριθμό.

Η μεταγραφή όμως ναυάγησε και το πιθανότερο είναι πως δεν επήλθε συμφωνία από πλευράς ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Εθνικής θα ήταν σίγουρα μία χρήσιμη προσθήκη στο ρόστερ των κιτρινόμαυρων. Την αξία του την γνωρίζουν άπαντες και ομολογουμένως είναι ένα μπόνους αυτό από το να αποκτήσεις έναν άγνωστο ποδοσφαιριστή και στο τέλος να μην σου βγει. Ο Κατσουράνης είναι ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει αρκετά τον σύλλογο και συν τις άλλοις θα πρόσθετε ποιότητα και σιγουριά στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ ξεκαθαρίζει πως στόχος της είναι να χτίσει μία ομάδα που θα βασίζεται σε νέους ποδοσφαιριστές που θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια και να την οδηγήσουν ξανά ψηλά.

Μέσα σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η τοποθέτηση μερίδας των οπαδών της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο θέμα, στο κυριακάτικο αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών. Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ακούστηκε η άποψη ορισμένων οι οποίοι δεν ξεχνούν το γεγονός ότι ο Κατσουράνης μετά την Πορτογαλία και την Μπενφίκα πήγε στον Παναθηναϊκό. Οι ιθύνοντες τότε της ομάδας θεώρησαν ότι ίσως θα διαταραχθεί το εξαιρετικό και οικογενειακό κλίμα που βγάζει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και θα ήταν προτιμότερο να βάλουν φρένο.

Η ΑΕΚ έχει περάσει αρκετά και μονάχα ενωμένη όπως δηλώνει και το όνομά της (Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως) μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Διαταραχές και έχθρα εντός της οικογένειας δεν έχουν καμία θέση στην ΑΕΚ και σε καμία ομάδα γενικότερα.  Άλλωστε το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον μετά από πολλά χρόνια έχει μία υγιή διοίκηση που έχει την ευχέρεια να πάρει την υπογραφή παικτών μεγάλης αξίας και το ποιο σημαντικό καλύτερης ποδοσφαιρικής ηλικίας.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι ο λαός της ΑΕΚ εξέφρασε τη γνώμη του και για τον Ίσμαελ Μπλάνκο. Στο κυριακάτικο «δημοψήφισμα», ο αγαπημένος «Ζορό» συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους και ο κόσμος έστειλε το μήνυμα πως θα ήθελε να τον ξαναδεί στα κιτρινόμαυρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Αργεντινός έβρισκε εύκολα τα δίχτυα τον καιρό που αγωνιζόταν στη χώρα μας. Τα στατιστικά του και οι δύο φορές που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος δεν λένε ψέματα. Όμως, δεν είναι ανάγκη η ΑΕΚ να προβεί σε πισωγυρίσματα. Γιατί πέρα των Κατσουράνη και Μπλάνκο κατά καιρούς έχουν ακουστεί και άλλα ονόματα που παλαιότερα αγωνίζονταν στην ομάδα, όπως ο Λεονάρντο, ο Μάκος, ο Γκέντζογλου. Άλλωστε άλλο είναι ο Μπλάνκο των 24 ετών και άλλο των 32.

Υ.Γ.: Εν τέλει ο Κατσουράνης θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος με τη φανέλα του Ατρομήτου στο προσεχές ματς στις 8/1 και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η υποδοχή που θα του επιφυλάξει ο κόσμος. Αποδοκιμασίες θα ακουστούν και αυτό είναι δεδομένο, ωστόσο στα οπαδικά site τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν κάποιοι που επιθυμούσαν ο Κατσουράνης να επιστρέψει… χθες φορώντας τα κιτρινόμαυρα. Για να δούμε αυτών η φωνή θα ηχήσει γιατί συνήθως οι υπέρ μένουν σιωπηλοί. Ένα ζεστό χειροκρότημα πάντως το αξίζει και με το παραπάνω γιατί δεν πρέπει να διαγράφονται από τη μνήμη όλα όσα πρόσφερε.


 Μπάμπης Κοτρίδης
Share this Article on :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Sport Katastasi 2014 -2015 | Powered by Blogger.com.