News Update :

Μπορεί ή όχι ο Ολυμπιακός;

25 Φεβ 2014





Μπορεί οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να μην τραγουδήσουν σήμερα στο Γ.Καραϊσκάκης το You'll never walk alone, για να δανειστώ και τραγούδι των φίλων της Λίβερπουλ μιας που Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αγγλική ομάδα, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθειά της η ελληνική ομάδα δεν θα είναι μόνη της. Όπως συνηθίζεται να λέγεται, θα έχει στο πλευρό της το 12ο παίκτη. Το φαληρικό στάδιο αναμένεται να είναι κατάμεστο από 30.000 φίλους των ερυθρόλευκων που θα προσπαθήσουν και αυτή με τη σειρά τους να δώσουν ώθηση στην αγαπημένη τους ομάδα και να την σπρώξουν προς τη νίκη.

Μάλιστα αυτή η νίκη δεν είναι διόλου απίθανη παρόλο που ρίχνεται στην μάχη με την ομάδα που φέρει το όνομα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μία ομάδα που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και έχει κατακτήσει και το τρόπαιο τρεις φορές. Όμως η συγκυρία-αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων με δυσκολεύει στο να χρίσω κάποια ομάδα φαβορί. Οι "κόκκινοι διάβολοι" μη έχοντας πλέον στο τιμόνι τους το μέγα μαέστρο τους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν έχουν πείσει καθόλου με τις εμφανίσεις τους και ο βαθμολογικός πίνακας της Premier League αποτυπώνει ακριβώς αυτήν την κατάσταση. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες πλέον βρίσκεται στην 6η θέση και 15 βαθμούς μακριά από την κορυφή και δεν φαντάζει ικανή για το μεγάλο comeback.

Η φετινή Premier League είναι σίγουρα το πιο ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ένα από τα πιο αμφίρροπα που έχω παρακολουθήσει ποτέ, με τέσσερις ομάδες και ίσως με πέντε αλλά με μεγάλη επιφύλαξη, να διεκδικούν τον τίτλο. Συνεπώς θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως φυσικό είναι οι ομάδες να έχουν στραβοπατήματα. Φυσικά δεν αντιλέγω αλλά οι γκέλες των "μπέμπηδων" φέτος δεν έχουν συμβεί μόνο με τις διεκδικήτριες του τίτλου αλλά και με τη Φούλαμ των δικών μας Καραγκούνη και Μήτρογλου που σίγουρα θα λείψει σήμερα από τον Ολυμπιακό, την Νιούκαστλ, την Κάρντιφ και την Γουέστ Μπρομ.

Βέβαια όπως και να το κάνουμε δεν παύει να είναι μία ομάδα επικίνδυνη. Όταν βλέπεις άλλωστε στην ενδεκάδα της τους Rooney και Van Persie δεν είναι δυνατόν να την θεωρείς εύκολο αντίπαλο κι ας μην βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση.

Ενδιαφέρον πάντως θα έχει και κατά πόσο θα παρουσιαστεί έτοιμη για αυτό το ματς η επιθετική γραμμή των ερυθρόλευκων. Χωρίς τον τραυματία Σαβιολά και θα πω και τον Μήτρογλου γιατί είμαι σίγουρος πως αρκετοί φίλοι των Πειραιωτών θα τον λησμονούν σήμερα, δεν θα είναι το ίδιο απειλητική όσο θα ήταν με έναν από τους δύο ή και με τους δύο. Και δεν ξέρω αν θα είναι το ίδιο επικίνδυνη διότι δεν γνωρίζω κατά πόσο ο Ολαϊτάν που κατά πάσα πιθανότητα θα επιλεγεί από τον Μίτσελ θα κατορθώσει να ανταποκριθεί στις συνθήκες ενός τεράστιου αγώνα. Τις ικανότητές του στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι αδιαμφισβήτητες μας τις έχει δείξει πολλάκις αλλά σε αγώνα Champions League δεν το έχουμε παρακολουθήσει και πολύ.

Κλείνοντας για να απαντήσω και στο ερώτημα του τίτλου πιστεύω πως ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να πετάξει εκτός συνέχειας ένα μεγάλο όνομα. Για να το πετύχει όμως αυτό πρέπει και στα δύο παιχνίδια να παρουσιαστεί σοβαρός, χωρίς φόβο και άγχος γιατί όπως και να το κάνουμε δεν έχει φάει και με το κουτάλι τα παιχνίδια του top-16 όπως η αντίπαλός του. Και ίσως αυτή του η "απειρία" από τα παιχνίδια των νοκ-άουτ να του στοιχίσει. Ας μην ξεχνάμε πως και τη σεζόν 2009-10 που βρέθηκε απέναντι στη Μπορντό για την ίδια φάση δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω. Και κακά τα ψέματα η Μπορντό δεν ήταν ομάδα φόβητρο. Ο Ολυμπιακός όμως δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιό της. Ωστόσο και εδώ είναι η διαφορά, ο Ολυμπιακός τότε ξεκινούσε μία αρκετά καλή πορεία με μεγάλες νίκες όπως απέναντι στην Άρσεναλ, για να φτάσει στις πιο πρόσφατες απέναντι στην περσινή φιναλίστ του θεσμού Ντόρτμουντ και την περσινή φιναλίστ του Europa League Μπενφίκα. Τα τελευταία χρόνια έχει χτίσει μία ομάδα που βήμα βήμα γεφυρώνεται ως μία ομάδα όχι μόνο για τους ομίλους του Champions League και ύστερα γεια σας αλλά και για κάτι παραπάνω που όλες οι ομάδες ακόμα και οι μεγάλες θα ιδρώνουν για να τον κερδίσουν. Κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τους οχτώ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη δεδομένη στιγμή.

Τέλος, για τους λάτρεις των στατιστικών θα ήθελα να αναφέρω πως η παράδοση σε αναμετρήσεις με αγγλικές ομάδες στο Γ.Καραϊσκάκης είναι με τους γηπεδούχους. Σε πέντε παιχνίδια μετράει 4 νίκες και μία ισοπαλία.

2004-05 Ολυμπιακός-Λίβερπουλ 1-0
2007-08 Ολυμπιακός-Τσέλσι 0-0
2009-10 Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-0
2011-12 Ολυμπιακός-Άρσεναλ 3-1
2012-2013 Ολυμπιακός-Άρσεναλ 2-1
     
Μπάμπης Κοτρίδης

Share this Article on :

3 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Τελικά τα κατάφερε ο ΟΣΦΠ !!! χάρις την "κακή" σημερινή M.U. , μπήκε δυναμικά, με καλή ψυχολογία και πήρε την νίκη και τα συγχαρητήριά μας !!!

Unknown είπε...

Δεν ήταν κακή μόνο σήμερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,αντιθέτως αυτή είναι η φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γι'αυτό πίστευα πως ο Ολυμπιακός είχε και έχει την ευκαιρία να την αποκλείσει.

Δημοσίευση σχολίου

 

© Copyright Sport Katastasi 2014 -2015 | Powered by Blogger.com.